Direktoru mojkovačke fabrike duvana Željku Bulatoviću određeno zadržavanje do 72 sata
Ilustracija

Zbog mogućeg uticaja na svjedoke

Direktoru mojkovačke fabrike duvana Željku Bulatoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Direktoru mojkovačke fabrike duvana Željku Bulatoviću danas je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da može ometati postupak uticajem na svjedoke u slučaju izviđaja tužilaštva o falisfikovanju akciznih markica.

Bulatović je uhapšen u ponedjeljak veče oko 22 sata, a danas je na saslušanju pred državnim tužiocem Sinišom Milićem iznio odbranu u prisustvu branioca

On je prethodno dao policiji iskaz u svojstvu građanina, po nalogu tužioca.

Pretresi mojkovačke fabrike duvana obavljeni su po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju, donijetoj po zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Kako je saopšteno Pobjedi, radi se o nastavku višegodišnje aktivnosti policije i tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta.

Kako je kazao pravni zastupnik mojkovačke fabrike, advokat Zoran Piperović, tužilastvo je prije više od pet godina izuzelo svu dokumentaciju, među kojima i CD-ove i niko iz tužilaštva se do danas nije izjašnjavao tim povodom.

Piperović je rekao da je još tužilaštvo na čijem je čelu bila Ranka Čarapić izuzelo kompletnu dokumentaciju, više CD-ova i nikada se javno nijesu oglasili niti preuzeli dalje bilo kakvu istražnu radnju.

Piperović naglašava da je u više navrata tražio od tužilaštva odgovor što je preduzeto sa izuzetom dokumentacijom, ali da odgovor nije dobio.

On tvrdi da ništa krivično-pravno kompromitantno nije pronađeno tokom izvršenog pretresa fabrike cigara u Mojkovcu.

Kako je kazao Piperović, nije tačno da je svih ovih godina ta fabrika bila nedostupna državnim organima i da tamo niko nije smio da uđe.

"Naglašavam da sam tada u više navrata u crnogorskim dnevnim medijima pozivao i tražio od tužilaštva da javno saopšte što su nedozvoljeno našli u onome što su oduzeli iz fabrike. Nikada nijesam dobio odgovor", rekao je Piperović.

On je dodao da su legalne akcizne markice predate inspektorima CB Podgorica prije 15 dana.

"I to inspektorki Pejović, o čemu postoji i zapisnik. Lice koje je predalo akcizne markice dobilo je potvrdu za to", naveo je Piperović.

On je rekao da su markice štampane u Obodu Cetinje, u količini od 26.600 sa serijskim brojem, za 532kg cigareta pod brendom „Monte“.

"O čemu postoji Ziam obrazac izdat od Poreske uprave Crne Gore, što je i predato inspektorki Pejović", kazao je Piperović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.