Piperović: Zabrinjava ničim utemeljeni, huškački verbalni egzibiconizam Abazovića
Zoran Piperović

“Premijer mora da nauči da kroz lične impresije ne smije da vrijeđa nečije dostojanstvo, ljudskost, vaspitanje, čovječnost“

Piperović: Zabrinjava ničim utemeljeni, huškački verbalni egzibiconizam Abazovića

Na izjavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i biznismen Ranko Ubović žele da ga likvidiraju, reagovao je punomoćnik Lazovića i Ubovića, advokat Zoran Piperović, koji ističe da ta izjava predstavlja zlokobni verbalizam koji može da ostavi neželjene posledice.

“Zbilja, već zabrinjava ničim utemeljeni, sada mogu slobodno reći i huškački verbalni egzibiconizam, kojim premijer zatrpava javni prostor Crne Gore, a koji za cilj ima neobjašnjivu, ničim utemeljenu difamaciju mojih vlastodavaca – Zorana Lazovića i Ranka Ubovića. Ovo, danas izrečeno, predstavlja zlokobni verbalizam koji može da ostavi neželjene posledice, prije svega, na moje vlastodavce”, naveo je Piperović u izjavi dostavljenoj medijima.

Pita kako premijer zna da Lazović i Ubović žele njegovu likvidaciju.

“Odakle mu to saznanje? Da li mu je neka Služba (naša, strana) dostavila tu informaciju? Ovdje se ne radi o građaninu Abazoviću, već o premijeru jedne države koji je tako nešto izrekao. I dalje, kojim činjenjem, nečinjenjem, gestom, izjavom Ubovića i Lazovića, on biva ponuknut na takav zaključak? I šta znači rečenica da je za njih kasno? Prijeti li on to sada njima? Za čim su zakasnili? Da ne izgube glavu? Da odu u zatvor? O čemu se ovdje radi”, pita Piperović.

Ističe da Abazoviću neko treba od pravnika da kaže za staro pravno pravilo –”za misli se ne kažnjava, srećom, jer ko zna, u ovoj državi ko kome što želi i svi mogu samo da nagađaju”.

“Poenta ovog obraćanja je samo jedna. Premijer mora da nauči da kroz lične impresije ne smije da vrijeđa nečije dostojanstvo, ljudskost, vaspitanje, čovječnost. Od trgovaca kokainom i cigaretama, sad ih smjesti u željeoce nečije smrti. Mnogo jada”, naveo je Piperović.

O ovoj izjavi napisaće, kaže, pismo Vrhovnom državnom tužilaštvu, Specijalnom državnom tužilaštvu, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i ambasadama Kvinte.

“I za kraj. Možda ovo čitaoci neće povjerovati. Vidio sam danas pozivnicu potpisanu od strane premijera u kojoj se Bemax poziva da bude gost, u petak u 18h, u Vladi Crne Gore, za novogodišnji koktel. Pa, budi pametan”, zaključio je Piperović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.