Sicilija uvodi šestomjesečno vanredno stanje zbog rizika od požara
Foto: Reuters

Sicilija uvodi šestomjesečno vanredno stanje zbog rizika od požara

Regionalna vlada Sicilije proglasila je vanredno stanje na šest meseci zbog požara koji haraju ostrvom od kraja jula, prenosi agencija dpa.

Regionalni predsjednik Nelo Musumeci objavio je na Fejsboku da će neuobičajeno visoke temperature i abnormalni vremenski uslovi predstavljati rizik idućih nedelja.

U međuvremenu, na Sardiniji, vatrogasno društvo u pokrajini Oristano objavilo je da je u subotu ujutro izbio požar u turističkom objektu.

Vatrogasci su spriječili širenje požara na obližnje rastinje, dodali su. Nema izvještaja o žrtvama.

Oristano, smješten na zapadnoj obali mediteranskog ostrva, nedavno se borio s velikim šumskim požarima koji su nanijeli veću štetu.

Neuobičajeno visoke temperature koje se penju iznad 40 Celzijusovih stepeni uzrokuju sušu u južnoj Italiji, potpirujući požare.

Vjeruje se da su mnogi požari namjerno izazvani.

Italijanski vatrogasci objavili su da su u subotu bili na 800 intervencija, uključujući 106 u jugoistočnoj regiji Apuliji, 120 u jugozapadnoj Kalabriji i 188 na Siciliji.

Poljoprivredno udruženje Coldiretti opisala je ovo ljeto kao najtoplije u dekadi.

Sicilija, Kalabrija i Apulija najteže su pogođene u nedavnim požarima.

Dvije osobe u pokrajini Kalabrija poginule su u požarima, objavila je vatrogasna stanica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.