U šumskim požarima u Čileu poginulo više od 50 osoba
Ilustracija

U šumskim požarima u Čileu poginulo više od 50 osoba

Najmanje 51 osoba je poginula u šumskim požarima u centralnim i južnim djelovima Čilea, novi je bilans koji su danas saopštile lokalne vlasti.

Vatrogasci od petka gase desetine požara. Između 3.000 i 6.000 kuća je oštećeno ili uništeno.

Predsjednik Čilea Gabrijel Borić, koji je u helikopteru nadletio ugroženo područje, izjavio je da se strahuje da će se broj žrtava povećati s obzirom na "dimenziju tragedije" koja je opustošila 43.000 hektara šuma.

Požar je zahvatio i popularno ljetovalište Vinja del Mar, gdje je špic ljetnje sezone i gdje su zabilježene izuzetno visoke temperature.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.