Simone Biles zvanično se povukla iz takmičenja
Foto: EPA-EFE

Najbolja američka gimnastičarka i jedna od zvijezda Igara u Tokiju

Simone Biles zvanično se povukla iz takmičenja

Gimnastičarski tim Sjedinjenih Američkih Država doživio je danas najveći mogući peh nakon kojeg su Rusiji prepustili lidersku poziciju u ovom sportu prvi put u posljednjih deset godina.

Naime, najbolja američka gimnastičarka i jedna od zvijezda Igara u Tokiju Simone Biles zvanično se povukla iz takmičenja nakon što je počela timsko finale.

Osvajačica četiri zlata i jedne bronze s prošlih Igara se u kvalifikacijama u Tokiju uspjela plasirati u nevjerovatnih sedam finala, ali na prvom na kojem je nastupila se povukla nakon prvog kruga takmičenja.

Američki tim je službeno objavio da Simone ima "medicinski problem" te da nije odlučeno hoće li nastupati u preostalih šest finala.

"Ljudsko je biće, osjeća bol kao i svi mi. Kada sam je vidjela s ljekarom, moje srce je stalo. Zaista sam bila šokirana", rekla je njena kolegica iz reprezentacije Aly Reisman, prenosi Klix.ba.

Inače, ruske gimnastičarke osvojile su potom zlatnu medalju u timskom takmičenju u sportskoj gimnastici, a na drugom mjestu takmičenje su završile Amerikanke.

Treće mjesto pripalo je Velikoj Britaniji, što joj je prva medalja na Igrama u gimnastici nakon 93 godine čekanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.