Institut za javno zdravlje zaboravio na postojanje crnogorskog jezika?
Twitter

Institut za javno zdravlje zaboravio na postojanje crnogorskog jezika?

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore danas na zvaničnom Twitter profilu objavili su da svi nalazi koji su rađeni u laboratorijama IJZCG, a tiču se detekcije koronavirusa, izlaze sa logom akreditacije na srpskom i engleskom jeziku.

Oni su se nakon nekog vremena ispravili, napisavši umjesto srpski – maternji jezik, prenosi Cdm.

Podsjećanja radi, u crnogorskom Ustavu piše da je crnogorski jezik službeni jezik u Crnoj Gori.

Crnogorski jezik je fakt koji crnogorska država priznaje najvišim pravnim aktom, a time ga priznaju i sve države koje su priznale samostalnost države Crne Gore.

Postojanje crnogorskog jezika priznaje sva svjetska lingvistička zajednica.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.