Papa Franjo izašao iz bolnice
Foto: Vatican Media/IPA/PIXSELL

Papa Franjo izašao iz bolnice

Papa Franjo izašao je iz bolnice u Rimu gdje je podvrgnut operaciji debelog crijeva prije deset dana, saopštili su u danas lokalni mediji.

Fotografi ispred bolnice vidjeli su dva automobila u pratnji vatikanskog osiguranja kako odlaze sa sporednog ulaza nešto prije 11 sati, nakon što je osoblje stavilo invalidska kolica u gepek jednog od vozila.

Prvi od dva automobila imao je zatamnjena stakla.

Osamdesetečetverogodišnjem Papi uklonjen je 4. jula pod opštom anestezijom dio debelog crijeva zbog ozbiljne divertikularne stenoze.

U nedjelju se prvi put pojavio u javnosti nakon operacije kako bi predvodio misu s bolničkog balkona za stotine okupljenih, prenose 24sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.