Mitropolit Mihailo: Sveštenici MCP uznemiravaju stanovništvo
Mitropolit Mihailo

"Vlada im ide na ruku, podržavaju ih i javno i tajno"

Mitropolit Mihailo: Sveštenici MCP uznemiravaju stanovništvo

Cetinjska filijala Beogradske patrijaršije (Srpska pravoslavna crkva) nije na visini časti kojom je čašćena u našoj zemlji. Njeno sveštenstvo u prijestonici uznemirava stanovništvo i izaziva nerede - tvrdi mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

"U crnogorskim familijama, koje samoinicijativno posjećuje, predstavlja se kao crnogorsko sveštenstvo, skrivajući istinu da su klirici Beogradske patrijaršije. Širi neistine da su svi oni, koji su rušili kapelu Karađorđevića, prokleti. To isto tvrdi i za sve vjernike Crnogorske crkve", kazao je Mihailo.

On navodi da sveštenstvo SPC javno propovijeda s oltara da u Srebrnici nije bio genocid.

"Nedavno su u prostoriji u kojoj je bila Njegoševa štamparija napravili toalet i devastirali je. Na ulici provociraju građane, a onda, pred policijskim organima, krivicu za provokaciju tovare nevinima. I Vlada im je s ruke. Javno i tajno ih podržava", rekao je Mihailo.

On smatra da sveštenici SPC ovakvim ponašanjem izazivaju uznemirenje javnosti i provociraju nevolje, koje, kako kaže, mogu dobiti razmjere koje se neće moći kontrolisati.

"Apelujem na vlast da stane na kraj ovakvome ponašanju klirika Beogradske patrijaršije i spriječi da na Cetinju dođe do većih nevolja, koje oni svojim ponašanjem namjerno provociraju", poručio je Mihailo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.