Formirana Komisija za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima
Ilustracija

Formirana Komisija za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI), obrazovalo je posebnim rješenjem petočlanu Komisiju za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, Komisija je formirana sa zadatkom da ispita dosadašnje i tekuće poslovanje željezničkih preduzeća, u vlasništvu države, da bude savjetodavno tijelo MKI, odnosno, Direktoratu za željeznički saobraćaj, i koja će imati obavezu da Ministarstvu dostavlja mjesečne izvještaje o svom radu.

Na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Komisije za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima izabran je Milisav Dragojević, predstavnik Željezničkog prevoza Crne Gore AD, a za sekretara Milica Prašćević, predstavnica Željezničke infrastrukture Crne Gore AD.

Članovi Komisije su još Predrag Bubanja, predstavnik Željezničke infrastrukture crne Gore AD, Veselin Kovač, predstavnik Montecarga AD i Milotije Radović, predstavnik Održavanja željezničkih voznih sredstava AD.

"Za svoj rad Komisija je neposredno odgovorna novoformiranom Odjeljenju za borbu protiv korupcije MKI. Sjednice se održavaju jednom sedmično, a može biti sazvana i češće u slučaju hitnosti ili nekog vanrednog događaja na željeznici.

Prema Poslovniku o radu koji je usvojen na konstitutivnoj sjednici, Komisija odnosno njeni članovi, su dužni čuvati sve poslovne i druge tajne akcionarskih društava čije poslovanje prate.

Komisija je dužna jednom mjesečno da Odjeljenju za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI dostavlja izvještaj o radu sa preporukama.  Prema Poslovniku, o svom radu, na odgovarajući način, Komisija može obavještavati i širu javnost posredstvom ili uz saglasnost Odjeljenja za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI", saopšteno je iz MKI.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.