URA traži ispitivanje imovine:

URA traži ispitivanje imovine: "Ni bivši, ni sadašnji funcioneri neće biti zaštićeni imunitetom"

Građanski pokret URA predao je u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

To zakonsko rješenje predviđa da se ispituje imovina od 1990-tih na ovamo i da se nelegalno stečeni novac vrati u državnu kasu.

Predsjednik GP URA Dritan Abazović kaže da ovo zakonsko rješenje nema nikakvo vremensko ograničenje za ispitivanje porijekla imovine.

"Moraju pojedinci da objasne kako su stekli imovinu inače će se sva dati na raspolaganje građanima Crne Gore - rekao je Abazović.

Poslanik GP URA Miloš Konatar kazao je da ovim zakonskim rješenjem nijedan sadašnji ili bivši funkcioner neće biti zaštićen imunitetom.

- Radi se o građanskom, a ne krivičnom postupkom i zbog toga nijedan sadašnji ni bivši funkcioner nije zaštićen imunitetom od eventualnog ispitivanja porijekla imovine - objasnio je Konatar.

Abazović je iznio uvjerenje da poslanici podržati ovaj Prijedlog zakona.

On je saopštio da ima informaciju da i Vlada priprema rješenje.

- Svaka aktivnost im je copy-paste. Uopšte nam ne smeta ako će da prepišu zakon, ali ako će da ga skrnave i da umjesto građanskog vode krivične postupke, onda znajte da premijer i ministar pravde nastavljaju igru za one koji su sa one strane zakona, a protiv građana Crne Gore - zaključio je Abazović, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.