Preminuo Indijac koji je imao 38 žena i 89-oro djece i 36 unučadi
Ziona Čana ispred porodice za koju se vjerovalo da je najbrojnija na svijetu, Foto: Twitter

U 77. godini

Preminuo Indijac koji je imao 38 žena i 89-oro djece i 36 unučadi

Ziona Čana, predvodnik religiozne sekte u kojoj se praktikuje poligamija, preminuo je u 77. godini ostavivši iza sebe 38 supruga, osamdeset devetoro djece i trideset šestoro unučadi.

Zoramtanga, prvi čovjek indijski države Mizoram, u kojoj je Čana živio, potvrdio je vijest i na Tviteru se oprostio od njega.

"Sa žalošću, država Mizoram se oprašta od gospodina Ziona za kojeg se vejruje da je bio glava najveće porodice na svijetu sa 38 supruga i osamdeset devetoro djece“, naveo je Zoramtanga.

Čana je bolovao od dijabetesa i hipertenzije.

Doktori su agenciji PTI rekli da je bio kod kuće kada se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Hitno je prebačen u bolnicu, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Iako je Čana iza sebe ostavio impresivno potomstvo, ne može se sa sigurnošću tvrditi da je on glava najveće porodice na svijetu.

Vjerovali ili ne, on nije bio jedini čovjek sa desetinama supruga i djece.

Osim toga, veoma je teško utvrditi tačnu brojnost Čanine porodice. Prema nekim izvještajima, imao je 39 supruga, devedeset četiri djeteta i trideset troje unučadi i jedno praunuče.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.