Toplotni udar u Indiji, u Nju Delhiju zabilježeno skoro 50 stepeni
Ilustracija

Toplotni udar u Indiji, u Nju Delhiju zabilježeno skoro 50 stepeni

Intenzivni toplotni talas pogodio je sjever Indije, a u prijestonici Delhiju zabilježeno je rekornih 49,2 stepena Celzijusa.

Kako prenosi BBC, ovo je peti toplotni zalas u glavnom gradu Indije od marta.

Zvaničnici u mnogim djelovima zemlje su apelovali na građane da se čuvaju, jer se očekuje da temperatura ostane na istom nivou.

Ranije ovog mjeseca, indijski premijer Narendra Modi je od državnih funkcionera tražio da naprave planove za ublažavanje posljedica ekstremnih vrućina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.