Foto: Screenshot, Youtube

Krivokapić odbio da prisustvju sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu

"Laž je da sam učestvovao u bilo kakvom švercu, optužbe protiv mene su u najmanju ruku nemoralne"

Premijer Zdravko Krivokapić nije se odazvao pozivu Odbora za bezbjednost i odbranu na kojem je trebalo da bude saslušan vezi sa ponovnim pokretanjem posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori. U pismu Odboru kazao da poziv za njegovo saslušanje nije utemeljen na Ustavu i da ima više razloga da se ne odazove. On je takođe naveo da su optužbe da se on bavi bilo kakvim švercom nemoralne i nijesu istinite.

“Ako je jedan predsjednik Vlade savjesno i odgovorno i strpljivo odgovarao na sva pitanja poslanika onda je to ovaj. Podsjećam da sam na tri premijerska sata strpljivo i podrobno odgovarao na pitanja. Bio sam izložen besprizornim i neosnovanim uvredama određenih poslanika. Da stvar bude gora, najbrutalnije uvrede na moj račun izrečene su od onih poslanika i političkih prvaka koji su konstituisali izbornu listu koju sam predvodio 30. avgusta prošle godine”, napisao je Krivokapić, prenosi RTCG.

On je kazao da se sa održavanjem sjednice poklopila i njegova obaveza da prisustvuje drugoj sjednici Odbora.

“Pitanja koja su pokrenuta i optužbe koje su stavljene na moj račun veća su neistina i besmislica čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga koji takve besmislice plasira u etar. Nemoralne i odvratne optužbe da se Zdravko Krivkapić bavi bilo kakvim švercom, veća su laž čak i od količine obožavanja koju je onaj koji je to plasirao pokazivao prema šefu bivšeg režima”, kazao je Krivokapić.

Kazao je da Zdravka Krivokapića niko neće ucjenjivati.

“Jedino kao pokušaj političke ucjene razumijem i ovu sjednicu, kao uostalom i sve afere koje su ovih dana konstruisane sa ciljem da se meni i Vladi na čijem sam čelu nanese šteta”, navodi se u pismu koje je pročitao predsjednik odbora Milan Knežević.

Osim premijera, Odbor, koji je počeo u deset sati, trebalo da sasluša ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i vršilaca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave policije i Uprave prihoda i carina, Dejana Vukšića, Zorana Brđanina i Aleksandra Damjanovića. Međutim Spajić i Vukšić su odbili da se pojave na saslušanju. 

Knežević je kazao da odgađa sjednicu dok se na njoj ne pojave premijer i ministar finansija. 

"Odluka premijera i ministra Spajića da ne dođu govori o tome da je ova tema bila škakljiva, problematična i kompleksna jer insinucaije i osnove sumnji koje je Medojević iznio, su bili prilika da obojica saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je Medojević izjavljivao", kazao je Knežević. 

Član Odbora Marko Milačić kazao je da ne osjeća odsustvo DPS-a na odboru.

"Nama ovakvima opozicija ne treba. Zašto ovo radimo? Ništa nije savršeno. Mi ovdje radimo bukvalno protiv naroda. Šta vi očekujete od tranzicije vlasti nakon tri decenije, ne može bolje pa da je Ajnštajn na čelu Vlade. Sumnjičimo našu vlast za šverc cigareta. Mislim da je ovo strašno loše", kazao je Milačić. 

Dragan Krapović kazao je da on i Demokratska Crna Gora ne sumnjaju da se aktuelni funkcioneri u Crnj Gori bave švercom. 

"Smatram da premijer i ministar imaju pravo da odbiju ovo saslušanje i mislim da bi gospodin Damjanović imao pravo da ne prisustvuje", kazao je Krapović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.