Premino Džejson Dupaskje
Džejson Dupaskje

Premino Džejson Dupaskje

Mladi švajcarski motociklista Džejson Dupaskje preminuo je od posljedica povreda koje je doživio tokom subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Italije Moto3 kategorije.

Dupaskje je u drugom dijelu kvalifikacija na stazi "Muđelo“ bio umiješan u tešku nesreću u kojoj su učestvovali i Ajumu Sasaki i Džeremi Alkoba. Serhio Garsija je omeo vozača Pristel Gran Prija, koji je pao sa motora, a potom je u njega udario Sasaki, a potom i Alkoba.

Švajcarcu je prvo na samoj stazi ukazana pomoć, a potom je helikopterom prebačen u bolnicu u Firenci, gdje je operisan tokom noći, ali je podlegao povredama tokom prepodneva. Za nešto više od mjesec dana, 9. jula, trebalo je da napuni 20 godina.

Dupaskje je bio izuzetno impresivan u prvih pet trka svoje druge sezone u Svjetskom šampionatu, a na prvih pet trka je sakupio 27 bodova i prije trke u Muđelu je bio 10. u generalnom plasmanu. Najbolji rezultat ostvario je prije nekoliko nedelja, na Velikoj nagradi Španije, kada je zauzeo sedmo mjesto. Tokom debitantske sezone nije osvojio nijedan bod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.