Savjet URA: URA nije napustila bilo koji izvorni princip, hvala dosadašnjim kolegama na doprinosu
Foto: Crno na bijelo

Savjet URA: URA nije napustila bilo koji izvorni princip, hvala dosadašnjim kolegama na doprinosu

Članovi Političkog Savjeta Građanskog pokreta URA oglasili su se povodom dešavanja u tom tijelu i navoda koji su se mogli čuti prethodnih dana u medijima.

"Savjet nije imao posebnu sjednicu u vezi sa ostavkom nekoliko članova i ostali članovi su o pomenutim ostavkama saznali iz medija, ali to ne mijenja suštinu, već samo ostavlja dilemu. Zahvalni smo kolegama na dosadašnjem doprinosu i zalaganjima na tranformaciji našeg društva. Ne dijelimo mišljenje da je URA napustila bilo koji od svojih principa. Naprotiv, u ekstremno teškim uslovima ostvarila je dobar rezultat i omogućila promjene u Crnoj Gori", kazali su iz Političkog Savjeta URE.

Iz tog tijela su takođe konstatovali da su u sektorima koje je dominantno pokriva potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović najvidljiviji rezultati.

"Ti rezultati tiču se borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je konstatovala i Evropska komisija. Put ka izgradnji građanskog društva je mukotrpan i trajan, ali i jedini ispravan. Uprkos kompleksnosti političkih prilika i snažnoj polarizaciji crnogorskog društva, ubijeđeni smo da će nam vrijeme koje je pred nama dati za pravo da se vrijedi boriti za takvu Crnu Goru. Stoga, ostajemo posvećeni toj emancipatorskoj ideji i vjerujemo u budućnost građanske, evropske i ekološke Crne Gore", zaključuju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.