Za dan vakcinisano skoro 1000 Barana, redovi i danas
Branka Purlija, foto: RTCG

Za dan vakcinisano skoro 1000 Barana, redovi i danas

Direktorica Doma zdravlja Bar Branka Purlija zadovoljna je odzivom građana za vakcinaciju. Juče se u tom gradu vakcinisalo blizu 1000 osoba. Trenutno im je na raspolaganju 6.100 Sinofarm vakcina, a očekuju isporuke novih doza, između ostalog i Fajzera. Kada je riječ o broju inficiranih, situacija je, kako kaže, stabilna.

Jutros prije osam sati kamere Jutarnjeg programa TVCG zabilježile su redove ispred punktova za vakcinaciju u Baru.

Jedan od vakcinisanih kazao je za Jutarnji program da nije dugo čekao u redu.

„Ne može biti bolje organizovano. Nijesam imao nikakvu dilemu da li da primim vakcinu, ništa nijesam osjetio i odlično se osjećam“, kazao je Baranin.

Direktorica Doma zdravlja Bar Branka Purlija  kaže da je juče Sinofarm vakcinom vakcinisan 981 građanin Bara i 153 revakcinacije Astra Zenekom.

„Zadovoljni smo odzivom građana i samom vakcinacijom“, kazala je Purlija.

Trenutno na raspolaganju imaju 6.100 Sinofarm vakcina.

„Vrlo brzo očekujemo i isporuku Fajzera i nove isporuke drugih vakcina“, kazala je direktorica DZ.

Ona je ponovila da je glavni punkt za imunizaciju u Baru Sportska sala Gimnazije „Niko Rolović“ i Hotel Princess u Baru.

„Dakle na raspolaaganju imamo 12 punktova i 24 ljekara u svakom trenutku, kao i dobar broj medicinskih i nemedicinskih saradnika“, kazala je ona.

Istakla je da je zadovoljna načinom na koji se odvija vakcinacija i naglašava da je trenutno situacija u Baru stabilna.

„Veoma je mači broj novoinficiranih, to su uglavnom jednocifrene brojke, tako da smo zadovoljni. Smanjio se broj pregleda u ambulanti i onih koji se testiraju“, kazala je ona.

Na ulazu pacijente čekaju volonteri Crvenog krsta koji vrše dezinfekciju ruku, mjerenje temperature, odmah sa dokumentom se javljaju kod medicinske sestre, zatim slijedi pregled ljekara, pa vakcinacija. Nakon primanja vakcine sjede u holu 15-ak minuta.

Purlija je poručila građanima da se vakcinišu kako bi spremni dočekali turističku sezonu i zaštitili sebe i druge.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.