Purlija imenovana za direktoricu Doma zdravlja Bar
Purlija, foto: Bar Info

Purlija imenovana za direktoricu Doma zdravlja Bar

Direktorica JZU Dom zdravlja Bar od juče je psihijatrica dr Branka Purlija. Na tu funkciju imenovana je odlukom Ministarstva zdravlja.

Dr Purlija je od 23. septembra do 26. oktobra obavljala funkciju v.d. direktora Doma zdravlja Bar.

Nakon završenih osnovne škole i Gimnazije „Niko Rolović“ u Baru, upisuje Medicinski fakultet u Kragujevcu, gdje diplomira 2005. godine. Specijalizaciju iz psihijatrije završava 2012. godine u Beogradu.

Po završetku fakulteta stažirala je u JZU Opšta bolnica i JZU Dom zdravlja u Baru, nakon čega je položila državni/stručni ispit. Bila je radno angažovana u JZU Dom zdravlja u Turističkim ambulantama u Sutomoru i Virpazaru, potom je bila izabrani doktor na Pedijatriji.

-Specijalizaciju iz Psihijatrije dobila je 2008. godine. Zvanje doktor- specijalista psihijatar stekla sam 2012. godine. Od tada radim u Centru za mentalno zdravlje u Domu zdravlja Bar, gdje sam koordinator. Uz taj angažman, koordinator sam i u Centru za supstituciju i savjetovališta za mlade JZU Dom zdravlja“- kaže dr Purlija.

Među respektabilnim referencama dr Branke Purlije, izdvaja se i članstvo u multidisciplinarnom Timu za borbu protiv nasilja nad djecom za opštinu Bar, članica je Komisije u SB Dobrota za zaštiitu mentalno oboljelih lica i sudski je vještak. Dr Branka Purlija učestvuje i u projektu Ministarstva zdravlja „Zdravi stilovi života“, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete. Članica je i Ekspertskog tima za suzbijanje ekstremnog nacionalizma. Nova direktorica Doma zdravlja Bar najavljuje da će i ubuduće nastaviti da se bavi psihijatrijom.

Na mjesto direktora Doma zdravlja Bar imenovana je umjesto Borislava Lalevića, koji je penzionisan.

Bar Info

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.