Nikšićka policija uhapsila dvije osobe zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga
Ilustracija

Nikšićka policija uhapsila dvije osobe zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika.

Sprovodeći navedene aktivnosti nikšićka policija je postupajući po operativnim saznanjima 26. marta u mjestu Bogetići izvršila kontrolu vozila nikšićkih registarskih oznaka i četiri lica koja su se nalazila u vozilu.

"Prilikom kontrole maloljetnog L.T. (17) on je od sebe odbacio jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. Policijski službenici su izvršili pretragu terena i tom prilikom u blizini vozila, pronašli pakovanje ukupne težine oko 100 grama pomenute opojne droge", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je L.T. 27. marta po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužlaštvu u Podgorici sproveden na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nikšićka policija je 29. marta izvršila kontrolu lica B.F. (18) iz Podgorice, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 manja pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su sproveli kriminalističku obradu te došli do sumnje da je prodaju predmetne opojne droge izvršio B.M. (20) iz Nikšića.

Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac.

"Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga B.M. je uz krivičnu prijavu priveden tužiocu na dalju nadležnost", kazali su iz UP-a.

Protiv B.F. podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.