Od 105 kreveta u bolnici Nikšić popunjena 102, ljekari i medicinsko osoblje iscpljeni
Sa konferencije

Od 105 kreveta u bolnici Nikšić popunjena 102, ljekari i medicinsko osoblje iscpljeni

Opšta bolnica Nikšić raspolaže sa 105 kreveta Covid zone a popunjena su 102 mjesta, kazao je direktor te ustanove Marko Mitrović.

On je kazao da je juče zabilježen porast broja inficiranih što je uslovilo i porast hospitalizovanih pacijenata.

"Otvaranjem dnevne bolnice u Područnoj jedinici Osnovne škole "Braća Ribar" u Zavrhu, povećani su smještajni kapaciteti za 30 novih kreveta. U ovom trenutku u toj bolnici se liječi nekih desetak pacijenata koji dolaze ujutro i uveče da primaju terapiju i tamo za sada nemamo hospitalizovanih pacijenata", naveo je Mitrović,prenosi Onogošt.

On je istakao da su ljekari i medicinsko osoblje veoma iscrpljeni i da to predstavlja veliko opterećenje.

"A to je poruka svim građanima da se pridržavaju propisanih mjera, da nose maske, da drže distancu i da na taj način pomognu svim ovim ljudima koji su već godinu dana u neprekidnom radu i neprekidnom opterećenju", naglasio je Mitrović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.