Borovinić-Bojović: Sjutra stiže 2.000 doza Sputnjikovih vakcina iz Srbije
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Screenshot/Youtube

"U narednim danima stiže još 2.000"

Borovinić-Bojović: Sjutra stiže 2.000 doza Sputnjikovih vakcina iz Srbije

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović kazala je da će sjutra iz Srbije u Crnu Goru stići prvi kontigent vakcina protiv koronavirusa i to 2.000 doza ruske Sputnjik V vakcine.

Borovinić Bojović je poručila da će sjutra stići 2.000 doza Sputnjik V vakcine i još 2.000 u narednim danima.

Dodala je da su vakcine obezbijeđene u dogovoru sa Srbijom.

Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore od početka mandata, kako navodi, vode više bilateralnih pregovora kako bi dobili vakcine i stavili pod kontrolu širenje virusa.

"Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama sjusjednom i prijateljskom Srbijom. Poslije više mojih razgovora sa uvaženim kolegom dr Lončarom, kao i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće sjutra na podgoričkom aerodromu", kazala je Borovinić Bojović.

Zahvlalila se Srbiji, koja je, kako ističe u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima.

Borovinić Bojović je podsjetila da Crna Gora svakog dana čeka da pristigne i prvi kontingent iste vakcine, Sputnjik V, koji je dogovoren direktno sa Rusijom.

"U narednom periodu očekuje se i vakcina kineskog Sinofarma, kao i Fajzerova vakcina", najavila je Borovinić-Bojović.

Podsjetila je da je vakcinu protiv virusa, koji planetu drži paralisanu skoro godinu, Vlada obezbijedila za nešto malo više od dva mjeseca.

"Zdravlje naših građana je naš ključni prioritet i tako će ostati i ubuduće. Bezbjedna, efikasna i kvalitetna vakcina stiže u Crnu Goru", istakla je Borovinić Bojović.

Pozvala je još jednom da je, pored vakcine, ključ u očuvanju zdravlja da se pridržavamo mjera.

"Dakle, maska-ruke-distanca ostaje na snazi i dalje", zaključila je Borovinić Bojović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.