Ristić: U Kotoru boravi oko 3.500 prijavljenih turista i nešto više od 4.000 izletnika

Ristić: U Kotoru boravi oko 3.500 prijavljenih turista i nešto više od 4.000 izletnika

Pripreme za ljetnju turističku sezonu u kotorskoj opštini već su uveliko počele, iako se već može reći da Kotor živi turizam 365 dana u godini. Posjetioci su tokom februara mjeseca mogli uživati u Kotorskim zimskim feštama, zatim Tradicionalnom kotorskom karnevalu,a brojni turisti i domaće stanovništvu proljećne dane uljepšali su sa brojnim koncertima i sportskim dešavanjima tokom manifestacije ''Proljeće u Kotoru'.

Prema riječima direktora Turističke organizacije (TO) Kotora Jovana Ristića ova opština je veoma blizu da u punom kapacitetu živi svih 365 dana u godini.

“Što se tiče broja gostiju koji imaju prijavljen boravak u našem gradu na zadnjem presjeku je bilo oko 3.500, od kojih je blizu 1.500 u hotelskim smještajima dok su ostali smješteni u privatnim smještajima. Visok je procenat naših sugrađana koji prijavljuju svoje goste međutim, i dalje imamo one koji to ne rade. Na posljednjem presjeku izletnika je bilo nešto više od 4.000 za koje je plaćena izletnička taksa, što može reći da je njih mnogo više, jer se pomenuta taksa naplaćuje samo onim izletnicima koji organizovano dolaze u naš grad”, kazao je on i dodao da Kotorski bedemi obaraju sve rekorde što se tiče prodaje ulaznica.

Kako je kazao Ristić prije kovid perioda i rata u Ukrajini kotorsku opštinu najviše su posjećivali gosti iz Srbije i regiona, kao i gosti iz bivših Sovjetskih država.

“Situacija se dosta promijenila, krenuli smo sa nekim drugim emitivnim tržištima kroz različite kampanje, najviše digitalnu i već smo prve godine imali sjajne rezultate. Tako da sad se možemo pohvaliti da Kotor posjećuju gosti iz Velike Britanije, nakon kampanje koju smo radili sa lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog i Tivta a nakon toga se uključila i Nacionalna turistička organizacija. Takođe, američko tržište je u rastu, Francusko i Njemačko a imamo dosta turista iz Turske”, poručio je on.

Prema njegovim riječima poskupljenja u Kotoru nije bilo, te su cijene smještaja ostale iste u odnosu na prošlu godinu.

“Ono što je nama najbitnije jeste ocjena vrijednosti usluga u Kotoru, koja je zaista na zavidnom nivou. Naši hoteli su na izuzetno visokom nivou, restorani su ocjenjeni kao veoma dobri kao i ugostiteljske usluge. Cijene u Kotoru, imajuću u vidu sve ono što Kotor jeste dakle UNESCO – om zaštićen grad kada su u pitanju kulturni spomenici i prirodno orkuženje, su sasvim korektne”, zaključio je Ristić.

Izvor: Mediabiro

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.