Korona i u Brezoviku, šest pacijenata pozitivno, preduzete sve mjere
Ilustracija

Korona i u Brezoviku, šest pacijenata pozitivno, preduzete sve mjere

Šest pacijenata Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić", pozitivno je na koronavirus, saopštio je vd direktora bolnice u Brezoviku Predrad Pejović.

"Juče su u Trećem paviljonu SB Brezovik predviđenom za liječenje tuberkuloznih bolesnika, po pojavi prvih simptoma, testirana dva bolesnika i potvrđeno prisustvo SARS - COV - 2 virusa brzim antigen testovima, a nakon toga testirani su svi tuberkulozni bolesnici te je virus potvrđen kod još četiri pacijenta. Od njih šest troje su sa blagom kliničkom slikom, a troje su asimptomatski", rekao je Pejović,prenose Vijesti.

On je dodao da su razdvojeni kovid pozitivni od kovid negativnih pacijenata po spratovima.

"Kovid negativni pacijenti izdvojeni su u pojedinačne sobe po preporuci epidemiologa i pod stalnim su nadzorom. Preduzete su sve mjere da se spriječi dalje širenje bolesti te značajno pojačane kontrolne mjere koje onemogućavaju pacijentima samovoljno napuštanje paviljona", rekao je Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.