Danas se nastavljaju hitni radovi na sanaciji Ade Bojane
Ulcinj, Ada Bojana

Danas se nastavljaju hitni radovi na sanaciji Ade Bojane

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma održan je sastanak sa predstavnicima Opštine i Skupštine opštine Ulcinj, HTP Ulcinjske rivijere, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Uprave za vode, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i NVO sektora, uz stručnu podršku profesora Save Petkovića, na kojem su usaglašeni daljnji koraci i obezbijeđen nastavak realizacije projekta hitnih privremenih mjera za sanaciju Ade Bojane.

 Profesor Petković, autor projekta hitnih mjera, obrazložio je korigovano rješenje kojim je predložena nova lokacija za izgradnju zaštitnog napera u okviru projekta hitnih mjera, u skladu sa novonastalom situacijom, saopšteno je iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

 Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će dati nalog Morskom dobru da izvođač danas, otpočne s radovima shodno korigovanom projektnom rješenju.

Kako je odlučeno na sastanku, predstavnici Opštine Ulcinj će obavijestiti građane ove opštine o radovima i pružiti podršku u mogućoj mjeri za efikasno sprovođenje radova u trajanju od 20 dana.

"Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju će pružiti podršku kroz redovno i vanredno izvještavanje JP Morsko dobro o vremenskim uslovima s ciljem obezbjeđivanja nesmetanog kontinuiteta izvođenja radova. JP Morsko dobro će na dnevnom nivou izvještavati Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma o dinamici sprovođenja korigovanog projekta hitnih radova",saopšteno je  na sastanku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.