Radović: Na skupu u Budvi bilo 30 ljudi
Božo Radović zvani Spartanac

Spartanac izrazio žaljenje zbog kršenja mjera Ministarstva zdravlja

Radović: Na skupu u Budvi bilo 30 ljudi

Budvanin Božo Radović zvani Spartanac kazao je da mu je žao zato što je prekršio epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja u novembru prošle godine u Budvi, kada je organizovao protestnu šetnju patriota, te da više neće ponoviti to, a ni slično krivično djelo. Na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazao je da je pokušavao da obavijesti okupljene građane da se raziđu zbog donijetih mjera, te da je to uradio i prije početka skupa, ali da ga nijesu poslušali. Dodao je da je po njegovoj procjeni na tom skupu bilo oko 30-ak ljudi.

Podsjećamo, grupa građana predvođena Radovićem organizovala je sredinom novembra prošle godine protest u Budvi povodom spomen-ploče "oslobodocima iz 1918“ na ulazu u Stari grad. Radović je, iritiran činom vladajuće budvanske garniture da položi vijenac na spomen-ploču "oslobodiocima iz 1918“ pozvao Crnogorce da u znak protesta zbog falsifikovanja crnogorske istorije, na neko vrijeme zatvore saobraćaj na kružnom toku u Budvi.

U završnoj riječi državna tužiteljka ODT-a Kotor Anđa Radovanović je kazala da iz priloženih dokaza i odbrane okrivljenog proizilazi da je izvršio navedeno krivično djelo i predložila sudu da ga oglasi krivim i osudi po zakonu.

Banilac okrivljenog Radovića, advokat Predrag Milašević je takođe konstatovao da je iz navedenih dokaza utvrđeno da je okrivljeni počinio krivčno djelo, što je i sam priznao i zamolio sud da prilikom odluke o kazni ima u vidu olakšavajuće okolnosti, odnosno da je Radović priznao krivično djelo, te izrazio iskreno kajanje i obećanje da isto neće ponoviti. Milašević je posebno apostrofirao da sud ima u vidu činjenicu da je Radović otac jednog djeteta, da mu supruga nije zaposlena i da jedini izvor prihoda u porodici ostvaruje samo on i to povremenim angažovanjem.

Sutkinja Momirka Tešić odluku će objaviti 3. februara.

Ispred suda se okupilo nešto manje od 20-ak Radovićevih prijatelja u znak podrške, noseći crnogorska obilježja. Službenik policije je obavijestio okupljene da drže distancu kao i to da se mora poštovati maksimalan broj okupljenih lica, što su oni ispoštovali. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.