U 92. godini

Preminula Selma iz istoimenog legendarnog hita Bijelog dugmeta

Selma Borić, glavna inspiracija za vanvremenski hit Bijelog dugmeta, preminula je u 92. godini.

Vijest o smrti Zeničanke potvrdio je juče legendarni pjevač Bijelog dugmeta Željko Bebek.

Jutros me obavijestila njena porodica, s obzirom da je zbog korone nisam posjećivao dugo vremena. Nažalost, starost je odnijela, ali zaspala je u miru i neka ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i pominjati je pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime, a pjesma je opisala lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati“, rekao je Bebek za sarajevski list.

Pjevač je i na Instagramu objavio tužnu vijest uz fotografiju sa Selmom Borić uz poruku: "Putuj, Selma... počivaj u miru božjem.“

Pjesma Selma je jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta koji se već decenijama rado sluša. Napisao ju je Vlado Divjak, posvetivši je djevojci u koju je bio veoma zaljubljen.

Rodom je bila iz Zenice, ali je pohađala gimnaziju u Sarajevu. Vikendom je putovala kući vozom, a jednom prilikom ju je Divjak sreo na putu do stanice. Ponudio se da joj ponese kofer.

Ispratio ju je do voza, a kada su se opraštali rekao joj je čuvenu rečenicu koja se posle našla i u pjesmi: "Ne naginji se kroz prozor.“

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.