Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Mugoše i Katnića
Atlas grupa

Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Mugoše i Katnića

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnijela je juče dvije krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja iz člana 416 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. Prvu protiv Milivoja Katnića, Glavnog specijalnog tužioca i drugu protiv Miomira M. Mugoše, doskorašnjeg direktora Poreske uprave, saopšteno je iz Atlas grupe.

Kako su kazali, Katniću se stavlja na teret da je protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti prvo omogućio nezakonito blokiranje imovine Duška Kneževića, a nakon toga nečinjenjem omogućio da stečajna upravnica Tanja Terić nezakonito raspolaže sa 21 milion eura.

"Ona je 21 milion eura, po sopstvenim odlukama uplaćivala određenim klijentima. U momentu otvaranja stečaja na računima klijenata banke nalazilo 140 miliona eura, a aktiva banke iznosila je više od 350 miliona eura. Očekujemo da nadležno tužilaštvo utvrdi šta se desilo sa navedenim sredstvima, jer smo do sada samo prisustvovali medijskom polemisanju i prebacivanju odgovornosti u kojem učestvuju Milivoje Katnić i Miomir Mugoša", navode iz Atlas grupe.

Oni su naveli i da je Mugoša od decembra. 2015. do 5.1.2021. godine, nezakonito raspolagao sa iznosom većim od 100 miliona eura, i to u aferama Klap i Vardar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.