Lagator: Milačić me lažno optužio da sam autor skaradne i ogavne slike
Luka Lagator

Lagator: Milačić me lažno optužio da sam autor skaradne i ogavne slike

Poznati crnogorski umjetnik Luka Lagator saopštio je danas da je bio užasnut i zaprepašćen, kad je saznao da je poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić, na svojoj Facebook stranici objavio kako ističe, lažnu tvrdnju da je on autor skaradne i ogavne slike, koju sa prezirom osuđuje, na kojoj je prikazana ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

On je najavio tužbu protiv svih onih koji su ga lažno optužili.

“Ne mogu da vjerujem da se neko, a kamoli poslanik može usuditi da bez ikakvih dokaza iznese tako tešku opštužbu i nisku uvredu. Više od 55 godina bavim se karikaturom pa imam ogromno iskustvo u ovoj oblasti, tako da mi se, uz davno formiran manir i stečen instikt, nikada ne bi moglo desiti da na ovako nešto i pomislim, a ne da to uradim i objavim”, navodi Lagator u reagovanju dostavljenom medijima.

On ističe da je do sada objavio preko 6.500 radova u raznim listovima i časopisima širom svijeta, ali mu se nikada nije desilo da je neko negativno reagovao na njegov rad.

“Naprotiv, u svijetu sam prepoznat kao jedan od istaknutijih autora u ovoj oblasti, o čemu svjedoče 124 internacionalne nagrade osvojene u najvećoj svjetskoj konkurenciji. To je potvrđeno na svim međunarodnim festivalima i kod relevantnih institucija i faktora u našoj zemlji”, dodao je Lagator.

Ističe da su svi ti nagrađeni i selektovani radovi objavljeni u dvije knjige i svako, ko to hoće, može da se uvjeri o kakvom se djelu radi.

“Zato mi izuzetno teško padaju ovi besprizorni i neshvatljivi napadi na moju ličnost, koje ja sa indignacijom odbacujem i najavljujem tužbu protiv onih koji me, tako drsko i bez dokaza optužuju”, zaključuje se u reagovanju Lagatora.

Na MIM stranicama je juče objavljena lažna informacija da je autor sporne fotografije na kojoj je Vesna Bratić karikaturista Luka Lagator. Potom je lažnu viejst objavio i Milačić. Centar za ljudska prava podnio je prijavu protiv Dragana Prozečinovića Pljevlajka jer je na njegom Facebook profilu objavljena sporna ilustracija.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.