Kljajević nova direktorica Nacionalnih parkova CG, sjutra stupa na dužnost
Jelena Kljajević

Kljajević nova direktorica Nacionalnih parkova CG, sjutra stupa na dužnost

Direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) je Jelena Kljajević i ona će na dužnost stupiti sjutra.

To je "Vijestima" kazala Marina Jočić, predsjednica Upravnog odbora tog preduzeća.

Prema njenim riječima, najkasnije sjutra trebalo bi i da zaposleni u Nacionalnim parkovima prime zakašnjela primanja za decembar 2020. godine.

"Vijesti" su danas objavile da je Vlada na sjednici 29. decembra usvojila predlog UO NPCG da sa mjesta direktora bude razriješen Elvir Klica, ali nije saopšteno i ko će ga zamijeniti na toj poziciji.

Prema odluci UO, Klica je razriješen "zbog nesavjesnog finansijskog poslovanja i nezakonitog zapošljavanja".

Na sajtu Vlade nakon te sjednice objavljena je tačka "Predlog rješenja o imenovanju direktorice za nacionalne parkove Crne Gore", ali uz nju nije pridružen dokument. U napomeni je navedeno da će materijal iz te tačke biti objavljen "nakon tehničke redakcije". Materijali su objavljeni tek danas, nakon pisanja "Vijesti".

U javnosti se i dosad nezvanično pominjalo ime Jelene Kljajević, ali nije bilo i zvanične potvrde da je ona nova direktorica preduzeća koje upravlja najvrednijim prirodnim prostorom u državi.

Prema biografiji, Jelena Kljajević portparolka je i funkcionerka Demokratske narodne partije (DNP). Diplomirana je pravnica i pored zaposlenja u DNP-u Milana Kneževića, predsjednica je Opštinskog odbora DNP-a Bijelo Polje.

Na pitanja "Vijesti" u vezi sa načinom funkcionisanja preduzeća od dana kad je razriješen Klica do stupanja na dužnost nove direktorice, Jočić je kazala da je u organizacionom smislu, "NPCG funkcionišu kao i do sada".

"A funkciju direktora preduzeća preuzeli su dosadašnji pomoćnici do stupanja na dužnost nove direktorice", kazala je Jočić "Vijestima".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.