DNP podržao razriješenu direktorku NPCG, Kljajević: Podnijeću krivičnu protiv Krivokapića i Mitrovića
Jelena Kljajević, foto: Facebook

"Obrzloženje za moju smjenu netačno"

DNP podržao razriješenu direktorku NPCG, Kljajević: Podnijeću krivičnu protiv Krivokapića i Mitrovića

Nakon što je Vlada Crne Gore razriješila Jelenu Kljajević sa dužnosti direktorice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, a na tu dužnost imenovala Aleksandra Bulatovića, profesora fizičkog vaspitanja, reagovali su iz Demokratske narodne partije (DNP) čiji je ona član. Poručili su da će glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Kljajević je danas na presu saopštila da će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera i ministra urbanizma i prostornog planiranja.

"Demokratska narodna partija obavještava javnost da je odlukom odumiruće Vlade Zdravka Krivokapića smijenjena direktorica Nacionalnih parkova, Jelena Kljajević, i to u sramnoj kadrovskoj kombinatorici Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević“, saopšteno je iz DNP-a.

Kljajević je na press konferenciji saopštila da je obrazloženje za njenu smjenu netačno.

Istakla je da nije sporna smjena, jer se nalazi na funkciji koje su takve prirode, ali da jeste način na koji je to obrazloženo.

"Kada se govorilo o budžetu, niko nije pitao imamo li projekat, a povodom toga su rekli da nisu obavješteni. I kabinet Krivokapića i kabinet Mitrovića su bili upoznati sa opstruckijama, nikad nisu odgovorili niti imali sluha", saopštila je ona.

Ona je najavila i da će podnijeti tužbu protiv premijera Zdravka Krivokapića i ministra urbanizma i prostornog planiranja Ratka Mitrovića.

Ističe da dugovi u preduzeću nisu nastali za vrijeme njenog mandata.

Ukupan dug NPCG-a, kako je rekla, u januaru je iznosio preko 950 hiljada eura.

“Kada sve dugove saberemo, dolazimo do 775 hiljada eura, što, sa neizmirenim decembarskim zaradama iznosi preko 950 hiljada eura.Nacionalni parkovi su, preduzeće gdje su mnoge nelogične stvari naslijeđenje. Prije svega, mislim na restorane, koji su oduzeti iz vlasništva NPCG-a i dati privatnim licima. Preduzeće je izgradilo restoran na Žabljaku, za koji i dalje plaća ratu u Investiciono razvojnom fondu (IRF) od pet hiljada eura”, rekla je Kljajević.

Kljajević je kazala da nikada nije došlo do revizije tih ugovora, ta da zakup koji privatnici plaćaju ide u budžet, a ne direktno Nacionalnim parkovima.

Prema njenoj ocjeni, skandalozno je rješenje Vlade kojim se, bez obrazloženja, imenuju dvije osobe u Upravnom odboru NPCG-a za koje, kako je rekla, niko od radnika nije glasao.

Ona je istakla da je ponosna na rezultate rada NPCG-a pod njenim rukovodstvom.

“Prema finansijskom planu, kada i ako dobijemo 720 hiljada eura koje nam duguje država, mi ćemo poslovati sa plusom od oko 500 hiljada eura”, poručila je Kljajević.

Iz DNP-a su ocijenili da Vladi nije potrebna podrška poslanika te partije.

"Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, kako navode,  ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini.A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio”,ističu iz DNP-a.

Dodaju da će poslanici DNP-a potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra Ratka Mitrovića.

"Kao i za lica, koja su sa njim povezana, jer je on posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran. O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem “dobrovoljaca” i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine. Ali, ni Prašćević, ni divlji graditelj Mitrović, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja.A za nedostojnog premijera Krivokapića, koji je, sve što je obećao, slagao i narod i crkvu, DNP još jednom ističe tačnu dijagnozu da je riječ o, malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje", navodi se u saopštenju DNP-a.

Dodaju da pružaju punu podršku Kljajević.

"Što se tiče Jelene Kljajević, DNP joj pruža punu podršku jer je svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala. A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem", zaključili su iz DNP-a.

O Jeleni Kljajević njeni sugrađani Bjelopoljci imaju samo riječi hvale.

Pitajući ih za mišlješnje mogli smo čuti pozitivne komentare, da je dobar komšija, te da se u poslu ali i životu vodi pravednošću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.