Džejms Harden

"Brada" opet sa Durentom u tandemu

"Bomba" u NBA: Harden trejdovan u Bruklin

Najbolji košarkaš Hjuston Roketsa Džejms Harden definitivno napušta klub iz Teksasa i karijeru će nastaviti u Bruklin Nestima, prenosi novinar ESPN Adrian Vojnavorski.

Do posljednjeg trenutka interesovanje za Bradu pokazivala je Filadelfija, ali na kraju presudna bila Hardenova želja da ponovo sarađuje sa Kevinom Durentom, nekadašnjim saigračem iz Oklahoma Siti Tandera.

Bruklin je pripremio ‘paket’ koji uključuje tri pika u prvom krugu drafta 2022, 2024. i 2026, kao i četiri prava na zamjenu pikova 2021, 2023, 2025. i 2027.

Hjuston je završio još jedan posao slanjem Karisa Leverta i Indijanu u zamjenu za Viktora Oladipa, prenosi isti izvor.

U pauzi između dva prvenstva došlo je do promjena u rukovodstvu Hjustona, a otišao je i dugogodišnji trener Majk D’Entoni što je navelo Rasela Vestbruka da zatraži trejd, a potom i Hardena. Vestbruk je završio u Vašingtonu u zamjenu za Džona Vola.

Tridesetjednogodišnji Harden je u NBA igrao još u Oklahomi od 2009. do 2012. zajedno sa Durentom. Ove sezone prosječno bilježi 24.8 poena, 10.4 asistencija i 5.1 skok. Brada će u Bruklinu sarađivati sa još jednim superstarom Kajrijem Irvingom.

Posljednji put kada su Bruklin Netsi tako "zagrizli“ za jednu superzvijezdu napravili su grešku koja ih je skupo koštala – 2013. godine "Mrežice“ su Bostonu u zamjenu za Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija poslali četiri pika prve runde i petoricu igrača.

Taj trejd se, iz perspektive Bruklina, smatra jednim od najgorih u istoriji NBA budući da je u potpunosti unazadio franšizu za nekoliko sezona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.