Kontiću produžen pritvor do 5. februara
Ivan Kontić

Tereti se za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu

Kontiću produžen pritvor do 5. februara

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu, kojeg je teško pretukao.

Pritvor po ovoj odluci suda može da mu traje do 5. februara, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dijela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivična djela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bjekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bježao, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio, jer mu je, kako je tvrdio, on prethodno uputio prijetnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen cijeli snimak obračuna već samo jedan njegov dio, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je porijeklom iz Nikšica, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.