Bratić smijenila Šaranovića, za v.d direktora Policijske akademije postavila Kneževića
Boban Šaranović

Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta

Bratić smijenila Šaranovića, za v.d direktora Policijske akademije postavila Kneževića

Ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić razriješila je direktora Policijske akademije Bobana Šaranovića i na njegovo mesto za V.D. direktora postavila profesora sa Policijske akademije Svetomira Knežević, saznaju "VIjesti".

"Svetomir Knežević, magistar vojnih nauka, VI2 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacija, imenuje se za vršioca dužnosti direktora JU Viša stručna škola „Policijska akademija" Danilovgrad, na period do šest mjeseci, počev o januara 2021 godine", navodi se u rješenju Ministarstva.

rjesenje

Foto: Vijesti

Knežević je bio predsjednik štrajkačkog odbora za vrijeme štrajka profesora koji su više od dvije godine ukazivali na protivzakonitosti koje je Šaranović činio za vrijeme svog mandata.

Četiri nastavnika Policijske akademije Svetomir Knežević, Damir Zejnilović, Žarko Mrdović i Radovan Popović suspendovani su u martu 2019. odlukom Šaranovića.

Šaranović se tada oglušio o presudu Osnovnog suda i nastavnike ponovo suspendovao.

 

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.