Global Montenegro: Danas smo uplatili doprinose, državi ne dugujemo ni centa
Ilustracija

"12 miliona smo dužni za kredite"

Global Montenegro: Danas smo uplatili doprinose, državi ne dugujemo ni centa

Global Montenegro državi Crnoj Gori ne duguje jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa.

To su saopštili iz kompanije Global Montenegro d.o.o. povodom izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je ranije danas kazao da ova kompanija duguje 12,4 miliona eura poreza državi.

Oni u reagovanju navode da su danas izmirili iznos od 1.939,06 eura po osnovu doprinosa.

"I to je ono što bi eventualno moglo da interesuje potpredsjednika Vlade. Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispjelih kamata. U normalnom sistemu, ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima", navodi se u reagovanju kompanije.

Poručuju da je očigledna namjera Abazovića da svojim objavama na tviteru pokuša da prikupi političke poene.

"Neka ga prikuplja u svom dvorištu, jer što se nas tiče mi ćemo nastaviti da poslujemo u skladu sa važećim zakonima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.