"Možda ni ne zna za kompaniju kao što nije znao za karticu u Atlas banci"

Abazović: Đukanović nije demantovao dug kompanije

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da odgovori na pitanje kako je moguće da su krediti Global Montenegro komapanije na kraju 2019. godine iznosili 5,6 milona eura, a da je blokada na više nego dupli iznos?

Kazao je da je predsjednik Crne Gore providno tvitnuo da on lično nije dužan poreze, ali nije demantovao da je komapanija čiji je suvlasnik blokirana na 12.45 miliona eura!

Upitao je kako je moguće da se komapaniji GM više od 10 godina ne blokira račun kada se običnim građanima za najmanji dug u kratkom vremenskom periodu blokiraju sredstva?

"Global Montenegro nije AD već društvo sa ograničenom odgovornošću D.O.O, pa bi bilo da Đukanović nauči razliku", istakao je Abazović na Tviteru i dodao je Đukanović jako neuspješan u privatnom biznisu: "prihod GM u 2019. godini je iznosio nula eura, a kapital je negativan 3,9 miliona eura".

Poručio je da možda ni ne zna za ovaj biznis, kao što nije znao za karticu u Atlas banci.

"Da zaključim: Ispitaćemo sve transkacije novog povjerioca komapanije Holdco East, koja je kupila velike iznose potraživanje u CG. Nema više nedodirljivih! Tek smo počeli", zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.