Papa 2021. godinu proglasio godinom porodice
Papa Franja

Papa 2021. godinu proglasio godinom porodice

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja u nedjelju je predstojeću 2021. proglasio godinom posvećenom porodici, dok je udvostručio jedan od svojih papinskih prioriteta i pozvao na ponovnu pažnju ka svom dokumentu o porodičnom životu iz 2016, prenosi Anadolija.

Papa Franja je najavio da će nadolazeća godina posvećena porodici započeti 19. marta, na petu godišnjicu njegovog dokumenta "Radost ljubavi". Između ostalog, ovaj dokument otvorio je vrata dozvoljavanju razvedenih i ponovo vjenčanih parova da se pričeste, što je izazvalo kritike, dok su konzervativni katolici tvrdili da je u pitanju jeres.

On je napisao dokument nakon što je pozvao biskupe iz cijelog svijeta da bi raspravljali o tome kako Katolička crkva može bolje da služi porodicama. Iako je pitanje razvoda i ponovnog vjenčanja dominiralo naslovima tokom sinoda, rasprava se takođe dotakla i drugih "netradicionalnih" porodica.

Papa Franja je pružio prijateljski papinski savet porodicama koje imaju nesuglasice, podsjećajući ih da kažu "oprosti, hvala i žao mi je" i da nikada ne završavaju dan bez pomirenja.

"Jer je 'hladni rat' dan posle opasan", pojasnio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.