Knežević: Oskrnavljeni bilbodi Patrijarha Irineja i Mitropolita Amfilohija u Zeti, procesuirati Vukovića
Oskrnavljen bilbord Mitropolita Amfilohija, Foto: Twitter

Knežević: Oskrnavljeni bilbodi Patrijarha Irineja i Mitropolita Amfilohija u Zeti, procesuirati Vukovića

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević optužio je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da je na čelu "kriminalne grupe" koja je oskrnavila bilborde u zetskom selu Mojanovići, na kojima se nalaze fotografije preminulih patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"U izvršenju krivičnog djela aktivno su učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Glavnog grada koji su davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju skrnavljenja bilborda sa likovima patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, i istu fotografisali kako bi je vjerovatno poslali od jutros bivšem gradonačelniku Ivanu Vukoviću", pojasnio je Knežević dodajući da ovoliki stepen fašizma i mrženje prema svemu srpskom u Crnoj Gori nije zabilježen ni u nacističkoj Njemačkoj tridesetih godina prošlog vijeka.

Knežević navodi da je "ideolog huliganstva gradonačelnik Vuković koji je izvršiocima krivičnog djela poslao zaštitu u vidu Komunalne policije".

"Pozivam potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v.d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala NN lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata prije nego budu izvedeni pred sudiju za istragu", naveo je Knežević.

Poručio je da su na hiljade građana procesuriani zbog prisustva litijama ili zbog uzvikivanja parola.

irinej

Oskrnavljen bilbor Patrijarha Irinije, Foto: Tviter

"Vrijeme je da provjerimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe, biti pokrenut krivični postupak? Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države", istakao je Knežević i dodao da Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a da je pitanje dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje.

Naglašava da možda pravda zvuči kao revanšizam, ali od nje lideri DF-a nikada neće odustati.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.