Pokreće se disciplinski postupak protiv Miodraga Vlahovića
Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova

Pokreće se disciplinski postupak protiv Miodraga Vlahovića

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pokrenuće disciplinski postupak protiv već opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića zbog, kako je saopšteno iz tog resora, osnovane sumnje da je prekršio Zakon o vanjskim poslovima.

Iz MVP-a su kazali da će postupak biti pokrenut povodom objavljivanja teksta pod naslovom "Depeša br. 155/2018ʺ u jednom crnogorskom mediju, čime je Vlahović službeni dokument Ministarstva učinio javnim.

"Postoji osnovana sumnja da je ovim činom prekršio član 112 Zakona o vanjskim poslovima, stav 1, tačke 3, 5 i 6, koji se odnosi na teže povrede službene dužnosti“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

Navodi se da su do sada protiv Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan u toku.

Iz MVP-a podsjećaju da su za teže povrede službene dužnosti predviđene četiri moguće kazne – novčana, od 20 do 30 odsto zarade isplaćene za mjesec u kojem je izrečena, u trajanju do šest mjeseci, zatim zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine, zabrana napredovanja do dvije godine i prestanak radnog odnosa.

Kako su kazali iz Ministarstva, o navedenom će odlučivati Disciplinska komisija Vlade Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.