Foto: RSCG

Despotović

"Bićemo spremne i fokusirane na Olimpijske igre"

Lavice“ su blistale od sreće nakon posljednjeg meča na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

 Imale su i mnogo razloga za takav osjećaj, jer su se protiv Španije vratile iz minusa od osam golova, mogle i do velike pobjede, a na kraju su zahvaljujući sjajnoj golmanki Ljubici Nenezić došle do boda koji im je donio osmo mjesto na šampionatu.

Cilj da se izbori plasman u glavnu rundu, među 12 najboljih u Evropi, ne samo da je ispunjen, već se ispostavilo da je malo nedostajalo da se Crna Gora uključi i u borbu za medalju.

Za to je ovog puta nedostajalo malo sreće, ali poslije šest mečeva u Danskoj, jasno je da ova generacija ima čemu da se nada na olimpijskom kvalifikacionom turniru u martu naredne godine u Podgorici, kada će se boriti za učešće na najvećoj svjetskoj smotri sporista.

"Znale smo da će biti teško, Španija je dobra reprezentacija koja igra brz rukomet. Ovo je bio naš posljednji meč na prvenstvu, umorne smo i iscrpljene, ali zadovoljne što smo uspjele da izvučemo bod poslije velikog minusa. Na početku smo prenijele loš osjećaj iz napada u odbranu, imale dosta tehničkih grešaka. Primile smo golove iz čistih kontri i to je bilo veoma teško spriječiti. U drugom poluvremenu smo imale strpljiv napad i naravno Ljubicu Nenezić i to je donijelo povratak u meč. Kada odbrana i nije bila toliko dobra, Ljubica je izvlačila šuteve, gurala nas naprijed, imale smo tranziciju i postizale lake golove. Ponosna sam zbog nje! Rekla sam više puta da vjerujem u ovu ekipu bez obzira na to u kojem sastavu nastupa, najvažnije je da smo ovo prvenstvo završile zdrave i do marta imamo da popravimo dosta stvari. Bićemo spremne i naravno fokusirane na Olimpijske igre", navela je Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.