Od
Foto: RSCG

Od "minus 8" do velikog boda protiv Španije: Crna Gora na kraju ispred vicešampionki svijeta

Crna Gora je remijem završila nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj – u posljednjem kolu glavne runde u duelu protiv Španije bilo je 26:26 (17:11).

Šesto učešće na smotrama najboljih selekcija Starog kontinenta, „lavice“ će dakle, završiti na sedmom ili osmom mjestu, sa učinkom od dvije pobjede, remijem i tri poraza.

Do boda protiv Španije i četvrtog mjesta u grupi, izabranice Kima Rasmusena stigle su na impresivan način, nakon što su još jednom pokazale da imaju veliko srce – aktuelne vicešampionke svijeta u dva navrata u prvom poluvremenu imale su i osam golova prednosti, naše djevojke se vratile u nastavku, preokrenule i mogle do pobjede, prenosi Rukometni savez CG.

Španija je ipak, dobila priliku da u dramatičnom meču u Herningu dođe do dva boda, ali je Ljubica Nenezić odbranila zicer Gutijeres i zaokružila sjajno izdanje, koje joj je donijelo i nagradu za igračicu utakmice.

Remi protiv Španije samo je zaokružio sjajan utisak koji su „lavice“ ostavile na sjeveru Evrope, gdje su nastupile bez tri igračice iz startne postave (Milena Raičević, Marina Rajčić i Tatjana Brnović), cilj je bio da se prođe među 12 najboljih, a na kraju je malo nedostajalo da se ide do završnice prvenstva.

Francuska i Rusija su se izvukle, došle do minimalnih pobjeda, a Radičević i saigračice propustile priliku da odu i stepenicu više. Ipak, nema razloga da se žali za propuštenom prilikom.

Očekivanja su da će se sve vratiti i sreća biti saveznik našeg državnog tima onda kada bude najpotrebnije, odnosno u martu naredne godine, kada će se u Podgorici voditi bitka za Olimpijske igre u Tokiju.

Jovanka Radičević najefikasnija sa sedam golova, Đurđina Jauković je postigla pet, a Majda Mehmedović, Jelena Despotović i Itana Grbić po četiri. Nenezić je meč završila sa 10 odbrana, uključujući i sedmerac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.