Opština Bijelo Polje opremila 13 seoskih ambulanti, uloženo oko 30.000 eura
Foto: Opština Bijelo Polje

Opština Bijelo Polje opremila 13 seoskih ambulanti, uloženo oko 30.000 eura

U cilju stvaranja kvalitenijih uslova i podizanja standara u pogledu pružanja zdravstvenih usluga na ruralnom području, Opština Bijelo Polje je ove godine izdvojila sredstva za renoviranje 13 seoskih ambulanti.

Ovih dana privode se kraju radovi na zdravstvenim ambulantama za šta je lokalna samouprava obezbijedila oko 30 hiljada eura.

"Ovaj projekat realizuje Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj kroz Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2020. godinu. Projektom je obuhvaćeno svih 13 seoskih ambulanti koje se nalaze u: Rasovu, Njegnjevu, Kanjama, Bistrici, Zatonu Goduši, Crhlju, Loznoj, Godijevu, Sušici, Tomaševu, Pavinom Polju i Bliškovu", kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović.

On je podsjetio da je renoviranje podrazumijevalo, u zavisnosti od stanja date ambulante, majstorske radove na demontaži dotrajale stolarije, patosa, plafona mokrih čvorova, montaži nove stolarije, keramike i sanitarija, plafona, podova kao i krečenje, nabaku neophodne medicinske opreme i aparata te mobilijara za potrebe ambulanti.

"Spisak neophodnih radova i nabavke opreme sačinila je stručna komisija formirana sa ciljem objektivnog i profesionalnog sagledavanja stvari i potreba za svaku zdravstvenu ambulantu ponaosob, a tender za izvođenje radova dobila je firma D.O.O „Intesa group“ iz Bijelog Polja", istakao je Ćorović.

Sopšteno je i da je projekat ozvaničen potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje i JZU Dom zdravlja Bijelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.