Milatović čestitao Dan opštine Bijelo Polje: Zadatak svih na poziciji vlasti da pomogne razvoj i valorizaciju opštine
Jakov Milatović

“Antifašizam predstavlja važno uporište društvene kohezije u bjelopoljskoj opštini“

Milatović čestitao Dan opštine Bijelo Polje: Zadatak svih na poziciji vlasti da pomogne razvoj i valorizaciju opštine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

“Pobjeda nad fašizmom, koja je postala konačna 3. januara 1945. godine, ostaje trajno zapisana u istoriji Bijelog Polja i Crne Gore, kao djelo boraca Sedme crnogorske brigade “Budo Tomović“, čije junaštvo je udarilo pečat na slobodu ovog grada.

Čvrsto ukorijenjeni antifašizam predstavlja važno uporište društvene kohezije u bjelopoljskoj opštini, koju karakteriše tradicionalni međuvjerski i međunacionalni sklad. Upravo ove vrijednosti, višestruko potvrđene u izazovnim i turbulentnim vremenima koja su iza nas, predstavljaju pouzdan oslonac budućeg razvoja ovog kraja i nasljeđe na kome je puno lakše graditi bogatije i prosperitetnije društvo“, navodi se u čestitci Milatovića.

Zadatak svih koji se nalaze kako navodi Milatović na pozicijama vlasti, bilo da se radi o državnom ili lokalnom nivou, jeste da svojim djelovanjem damo doprinos budućem razvoju opštine.

“Bijelo Polje mora na najefikasiji način iskoristiti svoj geografski položaj, činjenicu da se nalazi na strateški najvažnijem putnom i željezničkom pravcu Crne Gore, kao i svoju predivnu prirodu i nesumnjive turističke potencijale. Realizacija značajnih investicionih projekata, unaprjeđenje infrastrukture i kreiranje novih radnih mjesta osnove su svakog kvalitetnog strateškog promišljanja o budućnosti vaše lokalne zajednice. Jedino takvim pristupom - razmišljanja mladih Bjelopoljaca i Bjelopoljki o odlasku u druge zemlje, zamijeniće životna ambicija vezana za grad u kom su rođeni.

U to ime, čestitam vam Dan opštine i želim puno uspjeha u godinama koje su pred nama”, stoji u čestitci Predsjednika Milatovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.