Galić direktor IJZ, Radulović direktorka KCCG: Povećati broj kovid ambulanti i ljekara
Jelena Borovinić Bojović

Ministarka zdravlja saopštila

Galić direktor IJZ, Radulović direktorka KCCG: Povećati broj kovid ambulanti i ljekara

Novi direktor Kliničkog centra biće neurolog Ljiljana Radulović, a na čelu Instituta za javno zdravlje biče postavljen Igor Galić, kazala je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je u izradi novih mjera radio tim ljekara, epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje.

"NKT je protivzakonito i samoinicijativno odlučilo da ne postoji, ne rukovodeći se interesima građana, isto kao što je nastalo, protivzakonito. Ministarstvo zdravlja je bilo dužno da u najkraćem roku dovede potpunu situaciju pod kontrolom. Tim stručnjaka učestvovao je u izradi seta mjera, koji je stupio na snagu u srijedu", rekla je Borovinić Bojović, dodajući da NKT "nije smjelo da donese odluku o o napuštanju".

Ona je istakla da je važno poštovati sve mjere i preporuke.

"Mjere su se u prvom talasu poštovali i svi su ih podržali. Poslije su zbog selektivnosti građani prestali da ih poštuju. Građani nisu krivi i niko ne može da ih optuži za bilo kokvo stanje sada. Što se tiče događaja zbog kojih su me pojedini mediji prozivali, na sahrani mitropolita Amfilohija imala sam masku, a na trenutke sam morala da je spustim i zatim da je vratim. Maliciozno je napadati nekoga na takav način, nekoga ko je 24 sata bio na prvoj liniji odbrane protiv nepoznate i teške bolesti, što građani znaju", rekla je Borovinić Bojović dodajući da na "ovakva pitanja više neće odgovarati...".

Dodala je i da nije ona pustila bilo koga da napušta bolesničku postelju prilikom smrti mitropolita Amfilohija.

Borovinić Bojović je kazala i da je neophodno povećati broj kovid ambulanti i ljekara koji rade u njima.

Vijesti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.