Opozicija u Jermeniji najavila traženje impičmenta premijera Nikole Pašinjana po završetku ratnog stanja
"Primirje vodi do kapitulacije u ratu"

Opozicija u Jermeniji najavila traženje impičmenta premijera Nikole Pašinjana po završetku ratnog stanja

Poslanica opozicione partije "Napredna Jermenija“ Šake Isajan saopštila da će opozicija tražiti impičment premijera Nikole Pašinjana odmah nakon ukidanja ratnog stanja u zemlji.

Po njenim riječima, ostanak na stazi ratnog stanja je „žalosni pokušaj da se zadrže procesi koji objektivno treba da krenu nakon potpisivanja dokumenta o kapitulaciji (u Karabahu), kada rukovodilac-gubitnik odlazi i ostavlja državi drugu šansu da osigura bezbjednost, povrati zarobljenike“, prenosi B92.

Ratno stanje u Jermeniji je bilo uvedeno 27. septembra zbog početka sukoba u Karabahu.

Antivladini protesti u Jerevanu počeli su 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsjednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.