Novosađanin oštetio budžet Crne Gore za skoro 300.000 eura
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Novosađanin oštetio budžet Crne Gore za skoro 300.000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa Centrom bezbjednosti Budva su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Č. iz Novog Sada, sa boravkom u Budvi, osnivača i izvršnog direktora privrednog društva “Tron Company“ d.o.o. Budva, kao i protiv ovog privrednog društva, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su ovo fizičko i pravno lice izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, na štetu budžeta Crne Gore, u iznosu od 262.850 eura.

"Postupajući po operativnim saznanjima, u saradnji sa postupajućim osnovnim državnim tužiocem u Kotoru, izvršena je kontrola poslovanja privrednog društva „Tron company“ d.o.o. Budva, kojom prilikom je utvrđeno da je predmetno privredno društvo, čiji je osnivač i izvršni direktor D.Č., u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa i drugih propisanih dažbina, dalo lažne podatke i činjenice o zakonito stečenim prihodima, odnosno prikrilo podatke koji se odnose na plaćanje obaveza po osnovu obračuna PDV-a na usluge stranih lica, PDV u domaćem prometu, poreza i doprinose na lična primanja zaposlenih, poreza na dobit i ostalih poreza, na koji način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 262.850 eura", pojašnjavaju iz policije.

Osim toga,iz policije dodaju da su i u prethodnom periodu sprovođene izviđajne radnje prema privrednom subjektu ”Tron company” d.o.o. Budva, koje su se odnosile na prijavu boravaka stranaca u Crnoj Gori i izdavanje dozvola za njihovo zapošljavanje, kao i plaćanje obaveza Poreskoj upravi po tom osnovu, u vezi sa kojim je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta krivična prijava protiv D.Č. i pomenutog pravnog lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, kojom prilikom je budžet Crne Gore oštećen u iznosu od 36.381 eura.

Dakle, do sada izvršenim provjerama, utvrđeno je da je nezakonitim radnjama ovog pravnog i fizičkog lica, budžet Crne Gore oštećen za ukupan iznos od 299.231 euro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.