Kalač: Zanimaju nas mjesta u Upravi za dijasporu, ali i u Upravi za šume
Hazbija Kalač

Kalač: Zanimaju nas mjesta u Upravi za dijasporu, ali i u Upravi za šume

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori Hazbija Kalač rekao je da tu partiju zanimaju ona mjesta u izvršnoj vlasti sa kojih mogu najviše pomoći ostvarenju i zaštiti interesa bošnjačkog naroda.

Kalač je za Dan rekao da je sjever Crne Gore veoma zapostavljen i da SPP može da pomogne razvoj i ekonomski napredak tog dijela Crne Gore.

"Svakako je to Uprava za dijasporu, ali i Uprava za šume. Mi smo imali o svemu tome razgovore sa koalicionim partnerima. Mislimo da bismo preko tih pozicija najbolje mogli da utičemo na razvoj sjevera Crne Gore, jer je to područje u ranijem periodu bilo jako zapostavljeno", naglasio je Kalač.

On je rekao da o učešću u izvršnoj vlasti razgovaraju sa koalicionim partnerima iz saveza "Crno na bijelo", i da su na tu temu definisali stvari koalicionim sporazumom.

"U pitanju je, naravno, učešće u izvršnoj vlasti, shodno potencijalima i kapacitetima kojima kao stranka raspolažemo. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo na tu temu u okviru koalicije. Takođe, već sam razgovarao sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem o našem učešću u Vladi, jer želim da bude jasno da odvajamo učešće u Vladi i učešće u izvršnoj vlasti. U smislu zastupljenosti manjina, učešće u Vladi smatramo značajnim pitanjem, to je stvar korektnosti i demokratskog odnosa prema pitanju afirmativne akcije. Takođe, to je i bila obavezujuća praksa dosad, a vjerujem da će biti i ubuduće", rekao je Kalač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.