SNP: Dozvoliti Georgievu da dođe u svoj rodni grad, odluka nezakonita
SNP

SNP: Dozvoliti Georgievu da dođe u svoj rodni grad, odluka nezakonita

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je odluka Uprave policije Herceg Novi da priznatom muzičaru Vladu Georgievu zabrani ulazak u Crnu Goru na deset godina nezakonita i neprimjerena.

"Ovo nije prvi put da se Georgijevu zabranjuje ulazak u državu. Naime, hercegnovska policija mu to već ranije nije dozvolila, čak i kada je bilo potrebno da dođe u Herceg Novi zbog porodičnih razloga.

Nema drugog objašnjenja za ovakav postupak UP Herceg Novi osim da je u pitanju revanšizam njenih starješina, koji se svete Georgievu zbog njegovih jasnih i neskrivenih političkih stavova. Poznato je da je Georgiev kritičar režima Mila Đukanovića i pristalica novih snaga vlasti u Crnoj Gori", navode iz SNP-a.

SNP CG je pozvao nadležne u UP Herceg Novi da odustanu od donošenja ovakve odluke i "da dozvole poznatom umjetniku da dođe u svoj rodni grad i da u budućnosti nastavi da uveseljava građane Crne Gore svojom muzikom".

"Svako drugo rješenje smatraće se kao osveta zbog javno deklarisanih političkih stavova Vlada Geogrieva i kao takvo biće podložno reviziji kada na čelo MUP-a dođe ministar iz nove vladajuće većine", zaključuju iz SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.