Koronavirus bukti u Srbiji: Zaraženo još 5.613 pacijenata, preminulo 27 osoba
Ilustracija

Koronavirus bukti u Srbiji: Zaraženo još 5.613 pacijenata, preminulo 27 osoba

U Srbiji je tokom posljednja 24 sata registrovano 5.613 novozaraženih. Preminulo je čak 27 osoba.

Testirano je 18.040 ljudi.

U bolnicama u Srbiji trenutno je smješteno 5.317 osoba, na respiratorima su 182 oboljela.

Od prvog slučaja u Srbiji, koji je registrovan 6. marta, registrovano je ukupno 97.988 slučajeva, a od posljedica koronavirusa u Srbiji preminula je 1.081 osoba, prenosi B92.

Ukupno je testirano 1.555.000 osoba.

Drastičan skok broja zaraženih bilježi se od početka nedelje, nakon što je zabilježeno više od 4.000 slučajeva, Srbija je premašila i broj od 5.500 novozaraženih u posljednja 24 sata.

Povećan je i broj smrtnih slučajeva, koji je danima iznad 20. Ljekari su zabrinuti zbog povećanog broja pregleda u kovid-ambulantama širom Srbije.

Zato Kragujevac otvara i drugu kovid-ambulantu, a Niš treću.

U utorak je bio najveći prijem pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine, gdje se liječe najteži pacijenti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.