Šćekić:  Uvredljive i neutemeljene informacije u pravcu napada na vladiku Joanikija
Dragoslav Šćekić

Šćekić: Uvredljive i neutemeljene informacije u pravcu napada na vladiku Joanikija

Duboko sam svjestan činjenice da su promjene, koje su se desile 30. avgusta donijele velika očekivanja građana u pravcu neminovnosti promjena. Takođe, u potpunosti razumijem želju svih političkih partnera pobjedničke koalicije da na svoj način doprinesu nekom novom imidžu naše države, saopštio je Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane i potpredsjednik SNP CG.

Šćekić ističe da su u takvom poimanju demokratije dozvoljene i kritike na račun pojedinaca ili partija, koje skupa treba, već od 2. decembra da kreiraju neki drugi ambijent, daleko od politike DPS-a i njegovih partnera.

"Lično smatram da je krajnje vrijeme da se suzdržimo i zaustavimo te i takve napade i da oštricu svoje političke borbe usmjerimo u drugom pravcu. Zato pozivam sve predstavnike partija da prekinemo sa rječnikom uvreda, iznošenja neprovjerenih izjava, koje nanose štetu novim promjenama", naveo je Šćekić.

Posebno smatra neumjerenim napade bilo koje vrstu na Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike.

"Vjerujem da dijelim mišljenje većinske Crne Gore ako kažem da je, braneći svoje manastire i svetinje, naša crkva dostojno branila i skupa sa svojim narodom i različitim političkim subjektima, odbranila ime, istoriju i ugled naše države.Ja, kao vjernik, pripadnik Eparhije budimljansko-nikšićke sa posebnim poštovanjem se odnosim prema svemu onome što je vladika Joanikije uradio za našu, Srpsku pravoslavnu crkvu i svoje vjernike, a samim tim i svoju državu. Imam ličnu potrebu da, kao trenutni predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore iskažem svoje lično protivljenje iznošenju uvredljivih, neutemeljenih informacija u pravcu napada na ogroman autoritet, ime i dostojanstvo našeg vladike Joanikija", naveo je Šćekić.

On je pozvao kako mandatara, tako i pripadnike pojedinih političkih struktura da se razgovori vode isključivo na dogovorenim sastancima, u prijateljskoj i demokratskoj atmosferi, uz obostrano uvažavanje i čuvanje ljudskog i profesionalnog dostojanstva svakog od nas.

"Na taj način izbjegavamo i nepotrebno medijsko eksponiranje i polemisanje.

Mnogo bitnija je sloga, koja i predstavlja način donošenja zajedničkih i krupnih odluka. O tome bi morali svi duboko da razmislimo, a posebna odgovornost je na mandataru i predstavnicima pobjedničkih koalicija, ponavljam, uz poštovanje žrtve, političke i narodne borbe, te svega što se dešavalo u prethodne tri decenije", zaključuje Šćekić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.