Dragaš priznala krivicu za nesreću na Bogetićima, molila za oprost porodice nastradalih
Nesreća na Bogetićima, Foto: Vijesti

Izjasnila se da je kriva ali ne na način koji je naveden u optužnici

Dragaš priznala krivicu za nesreću na Bogetićima, molila za oprost porodice nastradalih

Tanja Dragaš, optužena za izazivanje saobraćajne nesreće, koja se dogodila 30. maja na Bogetićima, a kojoj su poginule tri osobe i povrijeđene 23, danas je u nikšićkom Osnovnom sudu izjavila da prihvata krivicu, ali da nije svjesno počnila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Advokat Srđan Lješković kaže da se Dragaš, njegova branjenica, izjasnila da je kriva, ali ne na način kako je u optužnici navedeno, da je svjesno počinila krivično djelo.

"Kazala je da svjesno, sigurno, ne bi izazvala nesreću, te da ne bi namjerno povrijedila sebe i svoje dijete", kazao je branjenik Tanje Dragaš nakon prvog ročišta.

Kako prenosi Pobjeda, Dragaš je kazala da je, neposredno prije nesreće, u krivini, u momentu kada je zakočila, čula zvuk i okrenula se da vidi da li je sa zadnjeg sjedišta pala njena kćerka koja je tu spavala. Kao i pred tužiocem, rekla je da je vidjela dijete da je palo između sjedišta i tom momentu je osjetila udar. Sjeća se optužena da je vozilo skrenulo u desnu stranu, nakon čega su udarili u stijenu, a potom se i prevrnuli na lijevu stranu. Ostalih detalja se ne sjeća.

Advoka Lješković kaže da su suđenju prisustvovali i članovi porodica nastradalih, kao i da je njegova branjenica iskazala kajanje i zamolila za oprost, ako porodice stradalih budu mogle da joj oproste.

"Neće odgovarati na dalja pitanja suda, tužilaštva ni odbrane, jer nije u stanju. U nastavku suđenja braniće se ćutanjem, a sud je kazao porodicama nastradalih da mogu postaviti imovinsko-pravni zahtjev. Niko od njih nije reagovao. Vladala je tišina", kazao je Lješković nakon ročišta.

Tanja Dragaš se tereti da je počinila teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a naredno ročište zakazano je za 7.decembar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.