Medojević podnosi ostavku na funkciju poslanika: PZP će podržati svaku vladu bez DPS-a
Nebojša Medojević

Medojević podnosi ostavku na funkciju poslanika: PZP će podržati svaku vladu bez DPS-a

Pokret za promjene će podržati svaku vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista, saopštio je juče Pobjedi lider te partije Nebojša Medojević.

On je u izjavi za Pobjedu naveo i da nikada nije izjavio da on lično neće glasati za prijedlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove vlade već da su to medijske interpretacije njegove izjave.

"Ja sam ranije najavio da ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika kada se vlada formira. Pokret za promjene će glasati za svaku vladu bez DPS-a, ali to ne znači da se slažem sa prijedlogom mandatara", rekao je Medojević pojašnjavajući svoj post na društvenim mrežama da će ,,prije glasanja podnijeti ostavku na poslaničku funkciju“.

On je naveo i da će svoje stavove nastaviti da iznosi javno, te da je to rekao i mandataru.

"Rekao sam da se radi o opasnom presedanu i eksperimentu, da ja to nigdje nijesam vidio i da on preuzima kompletnu odgovornost za stanje u zemlji", kazao je Medojević Pobjedi.

On je ranije juče na svom Fejsbuk profilu napisao da će Krivokapićeva vlada, bez političkih lidera, biti „autokratska, nedemokratska i vlada kontinuiteta“.

"Vlada će biti autokratska i nedemokratska, jer će ministri za svoj rad odgovarati samo mandataru, ali ne i biračima, jer za njih niko nije glasao. Oni svoj politički legitimitet crpe iz lične volje jednog čovjeka koji ih je postavio svojom voljom i ličnim izborom. Ministri ne moraju da vode računa o izbornim obećanjima, stranačkim programima, ideologiji zbog čega su građani učestvovali na izborima i birali između više ponuđenih opcija", napisao je Medojević.

Dodao je da ih je mandatar obavijestio da partije neće imati mogućnost neslaganja sa njegovim prijedlogom, te da će stvari funkcionisati po principu „uzmi ili ostavi“.

"Vlada neće biti ni inkluzivna, niti rezultat dogovora, već privatna odluka jednog čovjeka. To će biti vlada kontinuiteta. Mandatar je jasno rekao da on nije za zamjenu. To znači da on nije za demontažu sistema i korjenite reforme, već za promjenu što je eufemizam za kozmetičke promjene postojećeg sistema", kaže Medojević.

Ističe i da će Crna Gora dobiti autokratsku i privatnu vladu, koja će odgovarati samo onima koji su je formirali.

On ističe da je odnos Krivokapića prema modelu tranzicije vlasti, kao ključnom pitanju budućnoati zemlje, pogrešan, ideološki prevaziđen i opasan. Narod, kaže Medojević, traži radiklani raskid sa bivšim režimom.

" Krivokapić nudi lagane promjene. A pacijent na samrti", napisao je on.

"Možda Krivokapić sebe doživljava kao Isusa Hrista, a svoju vladu kao 12 apostola. Postoji samo jedan problem. Sa njom će upravljati četiri jahača apokalipse (Gojko, Vlado, Miško i Željko), a ne građani", dodao je Medojević.

Aludirajući na Krivokapićevu raniju izjavu, Medojević je naveo da se vlada „12 apostola“ ne može isporučiti biračima, već da će to biti dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak „lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krećemo od pada Berlinskog zida“.

"Čekam da vidim šta će Vlado Božović narediti svom bataljonu od 700 botova kao reakciju na ovaj tekst. Najvažnije je da se osvijetli svačija uloga u ovoj istorijskoj prevari birača i naroda ", zaključio je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.